Наукова робота студента – це цікаво, пізнавально та корисно!

Наукова робота покращує розвиток особистості студента, його ораторські та комунікативні здібності, сприяє більш ефективному засвоєнню знань з навчальних дисциплін та швидкому працевлаштуванню студента у майбутньому.

З метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, оволодіння ними інноваційними технологіями студенти:

  •    беруть активну участь у конкурсах наукових студентських робіт, олімпіадах, конференціях, турнірах, брейн-рингах, кейс-чемпіонатах для розкриття наукового та творчого потенціалу, у наукових гуртках, що організовуються кафедрою, з метою розвитку наукового мислення і навичок дослідницької роботи,
  •    виконують самостійні наукові дослідження, курсові, кваліфікаційні роботи, пов’язані з науково-дослідною тематикою досліджень зі спеціальностей 241 “Готельно-оесторанна справа”, 242 “Туризм і рекреація”

Організовуються семінари з провідними вченими та фахівцями-практиками для популяризації знань і досягнень сучасної наукової думки та сприяння професійного розвитку студентів в галузі сфери обслуговування та інформаційних технологій.

Напрями наукової роботи:

  •   участь у конкурсах наукових студентських робіт, олімпіадах, конференціях, турнірах, брейн-рингах, кейс-чемпіонатах для розкриття наукового та творчого потенціалу
  •   робота у наукових гуртках, що організовуються кафедрою, з метою розвитку наукового мислення і навичок дослідницької роботи
  •   виконання самостійних наукових досліджень, підготовка і захист курсових, кваліфікаційних робіт, пов’язаних з науково-дослідною тематикою досліджень зі спеціальностей 241 “Готельно-оесторанна справа”, 242 “Туризм і рекреація”
  •   семінари з провідними вченими та фахівцями-практиками для популяризації знань і досягнень сучасної наукової думки та сприяння професійного розвитку в галузі сфери обслуговування та інформаційних технологій

Конкурс наукових робіт молодих науковців та студентів з напрямку «Наука та інновації – ключ у майбутнє молоді», присвячений пам’яті почесного професора ТНТУ імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка

Участь студентів у науково-практичних конференціях

Під керівництвом викладачів кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг здобувачі вищої освіти щорічно здійснюють підготовку доповідей та беруть участь в конференціях. Результати своїх досліджень студенти узагальнили у друкованих працях.

КОНФЕРЕНЦІЇ ПРОВЕДЕНННІ КАФЕДРОЮ

РікАвтори (співавтори)Назва тези
2020Королюк С.Р., Малюта Л.Я.ІННОВАЦІЙНІ АСПЕКТИ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ НА ТУРИСТИЧНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ
2020Крочак В.В., Стойко І.І.РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС В УМОВАХ КАРАНТИНУ
2020Северіна Ю.М.ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙ В ЗАКЛАДАХ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ
2022Будна Ю. А., Малюта Л. Я.Готельний бізнес в Україні в умовах війни
2022Владимир О. М., Капаць К. М.Корпоративна соціальна відповідальність у час війни
2022Коваленко А. С., Малюта Л. Я., Сорокопуд Г. І.Економічне становище вітчизняного бізнесу в сучасних умовах воєнного стану
2022Сотула Ю. Ф., Андрушків Б. М.Визначення сучасних тенденцій розвитку вітчизняних підприємств ринку ресторанної діяльності
2022Янч О. В., Малюта О. І.Бізнес та благодійність: як компанії допомагають країні в період війни?
2023Владимир О. М., Химич І. Г., Капаць К. М.Вплив війни на формування смаків українців у споживанні ресторанної їжі
2023Коваленко А. С., Владимир О. М.Юридичні ризики, що супроводжують процес відкриття кафе чи ресторану та шляхи їх уникнення
2023Островська Г. Й., Сута Х. С., Ясеновський Б. О.Трансформація національної кухні в умовах соціокультурних змін
2023Семенов М. С., Островська Г. Й.Удосконалення інформаційних технологій для забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств
2023Федишин І. Б., Шепеть В. М.Особливості управління якістю продукції та надання послуг в туристично-готельному бізнесі
2024Будна Ю. А.Гейміфікація, мобільні додатки та програми лояльності: нові можливості для залучення клієнтів
2024Днесь Ю. В., Вовк І. П.Штучний інтелект: застосування в ресторанному бізнесі
2024Завідна Л. Д., Мельничук В. В.Процес управління фінансовою стійкістю підприємства в умовах війни
2024Коваленко А. С., Владимир О. М.Інноваційні технології в сфері HORECA: нові можливості для ресторанного бізнесу
2024Неділенько В. Б., Кернаджук П. М.Застосування інформаційних технологій в управлінні конкурентоспроможністю підприємства
2024Островська Г. Й., Крамар А. О.Дарія Цвек. фундаторка кулінарної культури
2024Стойко І. І., Марущак Х. М.Нова технологія на ресторанному ринку: віртуальний ресторанний бренд
2024Стоцька С. Я., Завідна Л. Д.Якість обслуговування – ключ до успіху готельного бізнесу
2024Янч О. В., Мельник Л. М.Роль персоналу у впровадженні стратегії сталого розвитку в ресторанному бізнесі
2024Яциків Н. Я., Стойко І. І.Ресторанні технології для нових уподобань споживачів

 

 

 

 

 

 

КОНФЕРЕНЦІЇ ПАРТНЕРІВ

Національний заповідник «Замки Тернопілля»

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського

 

2024

Нагородження призерів та учасників І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

28 березня 2024 року кафедра управління інноваційною діяльністю та сферою послуг факультету економіки та менеджменту провела І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» для першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти з метою підвищення якості підготовки фахівців, системного вдосконалення навчального процесу та активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів.
Олімпіада, яка сприяє активізації освітньо-пізнавальної діяльності студентів, виявленню обдарованої молоді, стимулюванню творчої праці здобувачів та розвитку необхідних здібностей для подальшого навчання, дала можливість виявити рівень професійної підготовки майбутніх фахівців готельно-ресторанного бізнесу. Завдання, запропоновані учасникам дозволили студентам, користуючись набутими компетенціями перевірити свої теоретичні знання та практичні навички розв’язувати виробничі питання, приймати управлінські рішення, планувати бізнес.
З вітальним словом до переможців та учасників олімпіади звернувся завідувач кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг, професор Роман ШЕРСТЮК, який назвав нинішні здобутки студентів «першими цеглинами» у фундамент, з якого вони вибудують своє майбутнє, творчо застосовуючи набуті знання. За його словами успішними стають ті, хто постійно працює над собою, адже доля таланту в кожній перемозі складає лише 10 %, решта – це копітка наполеглива праця. Роман Петрович побажав переможцям та учасникам олімпіади міцного здоров’я, творчого натхнення, високого рівня навчально-професійних знань, значущих цілей і вагомих результатів на шляху професійного становлення!
За рішенням членів журі І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з готельно-ресторанної справи переможців олімпіади нагородили дипломами та вручили Грамоти за активну участь її учасникам. Вітаємо переможців та учасників олімпіади! Бажаємо наступних творчих звершень під мирним українським небом!

2021

Студент 4 курсу гр. БР-41 Зарихта Дмитро у 2021 році участь у ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Соціально відповідальне ведення бізнесу – складова сталого розвитку»  за спеціальністю  «Готельно-ресторанна справа»

Тема наукової роботи – «Глемпінг: нова концепція бізнесу гостинності»