Наукова робота студента – це цікаво, пізнавально та корисно!
Наукова робота покращує розвиток особистості студента, його ораторські та комунікативні здібності, сприяє більш ефективному засвоєнню знань з навчальних дисциплін та швидкому працевлаштуванню студента у майбутньому.
З метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи, оволодіння ними інноваційними технологіями студенти:
- беруть активну участь у конкурсах наукових студентських робіт, олімпіадах, конференціях, турнірах, брейн-рингах, кейс-чемпіонатах для розкриття наукового та творчого потенціалу, у наукових гуртках, що організовуються кафедрою, з метою розвитку наукового мислення і навичок дослідницької роботи,
- виконують самостійні наукові дослідження, курсові, кваліфікаційні роботи, пов’язані з науково-дослідною тематикою досліджень зі спеціальностей 241 “Готельно-оесторанна справа”, 242 “Туризм і рекреація”
Організовуються семінари з провідними вченими та фахівцями-практиками для популяризації знань і досягнень сучасної наукової думки та сприяння професійного розвитку студентів в галузі сфери обслуговування та інформаційних технологій.
Напрями наукової роботи:
- участь у конкурсах наукових студентських робіт, олімпіадах, конференціях, турнірах, брейн-рингах, кейс-чемпіонатах для розкриття наукового та творчого потенціалу
- робота у наукових гуртках, що організовуються кафедрою, з метою розвитку наукового мислення і навичок дослідницької роботи
- виконання самостійних наукових досліджень, підготовка і захист курсових, кваліфікаційних робіт, пов’язаних з науково-дослідною тематикою досліджень зі спеціальностей 241 “Готельно-оесторанна справа”, 242 “Туризм і рекреація”
- семінари з провідними вченими та фахівцями-практиками для популяризації знань і досягнень сучасної наукової думки та сприяння професійного розвитку в галузі сфери обслуговування та інформаційних технологій
Конкурс наукових робіт молодих науковців та студентів з напрямку «Наука та інновації – ключ у майбутнє молоді», присвячений пам’яті почесного професора ТНТУ імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка



























Участь студентів у науково-практичних конференціях
Під керівництвом викладачів кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг здобувачі вищої освіти щорічно здійснюють підготовку доповідей та беруть участь в конференціях. Результати своїх досліджень студенти узагальнили у друкованих працях.
КОНФЕРЕНЦІЇ ПРОВЕДЕНННІ КАФЕДРОЮ
| Рік | Автори (співавтори) | Назва тези |
| 2020 | Королюк С.Р., Малюта Л.Я. | ІННОВАЦІЙНІ АСПЕКТИ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ НА ТУРИСТИЧНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ |
| 2020 | Крочак В.В., Стойко І.І. | РЕСТОРАННИЙ БІЗНЕС В УМОВАХ КАРАНТИНУ |
| 2020 | Северіна Ю.М. | ВИКОРИСТАННЯ ІННОВАЦІЙ В ЗАКЛАДАХ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ |
| 2022 | Будна Ю. А., Малюта Л. Я. | Готельний бізнес в Україні в умовах війни |
| 2022 | Владимир О. М., Капаць К. М. | Корпоративна соціальна відповідальність у час війни |
| 2022 | Коваленко А. С., Малюта Л. Я., Сорокопуд Г. І. | Економічне становище вітчизняного бізнесу в сучасних умовах воєнного стану |
| 2022 | Сотула Ю. Ф., Андрушків Б. М. | Визначення сучасних тенденцій розвитку вітчизняних підприємств ринку ресторанної діяльності |
| 2022 | Янч О. В., Малюта О. І. | Бізнес та благодійність: як компанії допомагають країні в період війни? |
| 2023 | Владимир О. М., Химич І. Г., Капаць К. М. | Вплив війни на формування смаків українців у споживанні ресторанної їжі |
| 2023 | Коваленко А. С., Владимир О. М. | Юридичні ризики, що супроводжують процес відкриття кафе чи ресторану та шляхи їх уникнення |
| 2023 | Островська Г. Й., Сута Х. С., Ясеновський Б. О. | Трансформація національної кухні в умовах соціокультурних змін |
| 2023 | Семенов М. С., Островська Г. Й. | Удосконалення інформаційних технологій для забезпечення інноваційного розвитку готельних підприємств |
| 2023 | Федишин І. Б., Шепеть В. М. | Особливості управління якістю продукції та надання послуг в туристично-готельному бізнесі |
| 2024 | Будна Ю. А. | Гейміфікація, мобільні додатки та програми лояльності: нові можливості для залучення клієнтів |
| 2024 | Днесь Ю. В., Вовк І. П. | Штучний інтелект: застосування в ресторанному бізнесі |
| 2024 | Завідна Л. Д., Мельничук В. В. | Процес управління фінансовою стійкістю підприємства в умовах війни |
| 2024 | Коваленко А. С., Владимир О. М. | Інноваційні технології в сфері HORECA: нові можливості для ресторанного бізнесу |
| 2024 | Неділенько В. Б., Кернаджук П. М. | Застосування інформаційних технологій в управлінні конкурентоспроможністю підприємства |
| 2024 | Островська Г. Й., Крамар А. О. | Дарія Цвек. фундаторка кулінарної культури |
| 2024 | Стойко І. І., Марущак Х. М. | Нова технологія на ресторанному ринку: віртуальний ресторанний бренд |
| 2024 | Стоцька С. Я., Завідна Л. Д. | Якість обслуговування – ключ до успіху готельного бізнесу |
| 2024 | Янч О. В., Мельник Л. М. | Роль персоналу у впровадженні стратегії сталого розвитку в ресторанному бізнесі |
| 2024 | Яциків Н. Я., Стойко І. І. | Ресторанні технології для нових уподобань споживачів |
КОНФЕРЕНЦІЇ ПАРТНЕРІВ
Національний заповідник «Замки Тернопілля»
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського





2024
Нагородження призерів та учасників І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»










2021
Студент 4 курсу гр. БР-41 Зарихта Дмитро у 2021 році участь у ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Соціально відповідальне ведення бізнесу – складова сталого розвитку» за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»
Тема наукової роботи – «Глемпінг: нова концепція бізнесу гостинності»