Нагорняк Галина Степанівна

НАГОРНЯК ГАЛИНА СТЕПАНІВНА  

Доцент кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг, кандидат технічних наук

ОСВІТА

  1. Тернопільський державний технічний університет ім. І. Пулюя (1996-2001 рр.). Інженер-механік за спеціальністю “Обладнання переробних і харчових виробництв”. Диплом спеціаліста з відзнакою ТЕ № 16990670.
  2. Тернопільський державний технічний університет ім. І. Пулюя (1996-2002 рр.). Менеджер-економіст за спеціальністю “Менеджмент організацій”. Диплом спеціаліста з відзнакою ТЕ № 19275544.
  3. ДВНЗ “Ужгородський національний університет”. Диплом магістра з відзнакою за залуззю знань “Сфера обслуговування”, спеціальністю “Готельно-ресторанна справа”. Диплом магістра з відзнакою М 21 № 088661.

Присудження наукового ступеня:

Кандидат технічних наук за спеціальність 05.02.02 “Машинознавство”, 2005 р., диплом кандидата наук ДК № 030564.

Присудження наукового звання: 

Доцент по кафедрі менеджменту підприємницької діяльності, 2008 р., атестат доцента 12 ДЦ № 019653.

ДОСВІД РОБОТИ

Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, з 2004 асистент, доцент кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг.

ПРОФЕСІЙНІ ЗДОБУТКИ

Проходження міжнародного стажування в Університеті у Бєльсько-Бялій (Польща) на кафедрі управління факультету менеджменту та транспорту за темою підвищення кваліфікації: “Інноваційні підходи у науковій та освітній діяльності” (480 год. (16 кредитів ЄКТС)) з 17 липня 2023 р. по даний час.

Секретар Ради роботодавців та Експертних рад роботодавців ТНТУ імені Івана Пулюя зі спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” галузі знань “Сфера обслуговування” (2019-2021 рр.).

Член науково-методичної ради факультету економіки та менеджменту ТНТУ імені Івана Пулюя (2017-2021 рр.).

Проходження міжнародного стажування в університеті WSB (Познань, Республіка Польща) за темами чотирьох ключових модулів щодо організації навчально-виховного процесу та програми підготовки студентів в університетах WSB, інноваційних технологій, науково-методичного та інформаційного забезпечення навчального процесу з економіки, науки як основи навчального процесу, управління інтелектуальним капіталом на підприємствах, у т. ч. туризму та відпочинку (108 год., сертифікат від 08.07.2019 р.).

Участь у семінарі-практикумі для готельєрів “Академія гостинності – виходимо на новий рівень – 2020” (25 лютого 2020 року, м. Львів, готель “Ramada”) з отриманням сертифікату. 

Участь у V Всеукраїнському готельному форумі (15-16 жовтня 2020 року, м. Київ, Mercure Congress Centre) з отриманням сертифікату.

Виконавець науково-дослідних робіт в Експериментальній науково-дослідній лабораторії “ЕЛІТА” “Інновації в науці, техніці, економіці, підприємництві та адмініструванні”.

Активний учасник у науково-практичних семінарах, пов’язаних з дистанційним навчанням. Навчалася у Центрі перепідготовки та післядипломної освіти Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя за 18-годинною програмою з курсу “Розробка та впровадження дистанційних навчальних курсів” (2019 р.).

Керівник учасника II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади гр. БРс-41 Крочака В. В. зі спеціальності “Готельно-ресторанна справа” (м. Одеса, Одеська національна академія харчових технологій, 15-17 травня 2019 р.) з отриманням студентом сертифікату.

Член академії соціального управління (АСУ) з 2014 р. по даний час.

Виконавець гранту: Міжнародний грантовий проект 530349-TEMPUS-1-2012-1-FR-TEMPUS-JPHES “Створення мережі міжуніверситетських Start-up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів” (2013-2015 рр.).

Робота у складі апеляційної комісії:

Член журі II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Менеджмент інноваційної діяльності” зі сеціальності 073 “Менеджмент” (м. Одеса, Одеський національний економічний університет, 15-17 травня 2019 р.): 4 місце студентки 5 курсу, гр. БУм-51 Долинської А. Ю. за виконане конкурсне завдання за темами: управління інноваційним розвитком підприємства; управління змістом, термінами та вартістю інноваційного проекту; управління ризиками інноваційного проекту; інвестиційна стратегія підприємства; управління реальними інвестиціями підприємства; планування ресурсного забезпечення інноваційного проекту з отриманням сертифікату у номінації “За уміння упраавляти реальними інвестиціями підприємства”.

НАУКОВА РОБОТА

Виконання держбюджетних і кафедральних науково-дослідних робіт:

Відповідальний виконавець держбюджетної науково-дослідної роботи “Наукові основи конструкторсько-технологічного забезпечення підвищення якісних характеристик приводних роликових ланцюгів бурових установок газонафтодобувного обладнання” (номер державної реєстрації НДР ДІ 169-10 по кафедрі комп’ютерного проектування верстатів і машин);

Відповідальний виконавець держбюджетної науково-дослідної роботи “Науково обґрунтована реструктуризація регіону” (номер державної реєстрації НДР № 0106 U000130).

Відповідальний виконавець держбюджетної науково-дослідної роботи “Організаційно-економічний механізм управління ресурсним потенціалом сфери послуг в умовах трансформаційної економіки” (номер державної реєстрації НДР № 0111U002590);

Відповідальний виконавець держбюджетної науково-дослідної роботи “Інноваційні, безпекові та ресурсні засади удосконалення управління підприємствами в умовах економічних реформ виробничої та соціогуманітарної сфер” (номер державної реєстрації НДР № 0117U004676).

Відповідальний виконавець держбюджетної науково-дослідної роботи “Управління розвитком науково-інноваційного потенціалу бізнес-структур в умовах трансформаційної економіки і переходу до сталого розвитку” (номер державної реєстрації НДР № 0120U000131).

НАУКОВІ ІНТЕРЕСИ: 

Організація готель-ресторанного господарства, проєктування об’єктів готельно-ресторанного господарства, устаткування закладів готельно-ресторанного господарства, розвиток готельно-ресторанного бізнесу в Україні у воєнний і післявоєнний період, відновлення і оновлення підприємств готельної та ресторанної галузі після коронавірусної кризи і російської агресії.

ПУБЛІКАЦІЇ: 

Автор 150 публікацій: монографій, наукових статей, методичних розроблень, посібників., 10 патентів на винахід і корисну модель

НАУКОВІ ПУБЛІКАЦІЇ:

  1. Нагорняк Г. С., Галицька І. Б. Вектори впливу на підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств готельного бізнесу у сучасних складних умовах трансформаційних перетворень. “Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельноресторанного господарства”: матеріали ІІ Міжнародної науковопрактичної конференції (10 листопада 2023 р.). Запоріжжя: НУ “Запорізька політехніка”, 2023. C. 1058-1062.

https://zp.edu.ua/uploads/dept_s&r/2023/conf/1.6/TtaGRG-2023.pdf

  1. Нагорняк Г. С., Ханнyф К. Є. Вплив інформаційної економіки на розвиток інтелектуального капіталу вітчизняних промислових підприємств у трансформаційних умовах цифровізації // Матеріали ⅩI Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: “Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку” (26 травня 2023 року). Т.: ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 84–85. 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41735

  1. Мельник Л. М., Паляниця В. А., Нагорняк Г. С. Окреслення основних проблем та преспектив розвитку вітчизняних підприємств готельно-ресторанної сфери // Матеріали ⅩI Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: “Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку” (26 травня 2023 року). Т.: ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 80–81. 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41733

  1. Нагорняк Г., Мельник Л. Визначення проблем та перспектив сталого розвитку сфери гостинності та туризму в Україні. “Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності у готельно-ресторанному бізнесі: матеріали ІV всеукраїнської науково-практичної конференції. МОН України, Тернопіль: ДВНЗ “Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі” (17 травня 2023 року). Тернопіль, 2023. С. 20-21.

https://content.e-schools.info/tkhtt/library/ Матеріали_ІV_всеукраїнської_науково-практичної конференції.pdf

  1. Nahorniak Halyna. Corporate Architecture of Sustainable Development Reporting as a Tool Market Capitalization of Agrarian Business of Ukrainian Companies. Irina, Kryukova; Victor Zamlynskyi; Halyna Pavlova; Liudmyla Volchanska; Halyna Nahorniak. Review of Economics and Finance. REF Press. United Kingdom. 2023. Том 21, Випуск 1, С.393-404. 

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85152419760&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&nlo=&nlr=&nls=&sid=a84d4364e9e8a8c805127dd9219dd36e&sot=aff&sdt=a&sl=67&s=AF-ID%28%22Ternopil+Ivan+Puluj+National+Technical+University%22+60013556%29&relpos=21&citeCnt=0&searchTerm=

  1. Нагорняк Г. C., Вовк І. П. Визначення організаційно-економічного механізму ефективного управління підприємствами ресторанного господарства як основних ланок забезпечення туристичної діяльності // Матеріали Ⅹ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: “Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу” (18 листопада 2022 року). Т.: ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 74–75.

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39992

  1. Nahorniak Halina Forecast-planning system of financial support for the development of industrial enterprises. Litvin Inna; Fesenko Maryna; Hurman Olena; Nahorniak Halina; Kuzmenko Oksana. AMAZONIA INVESTIGA. Колумбія. Том 11. Випуск 53. С. 132-145. 

https://www.webofscience.com/wos/woscc/full-record/WOS:000825320800013

  1. Nahorniak H., Sverstiuk A. Transformation of intellectual capital into intellectual-information in the process of formation and implementation modern information 1st International Workshop on Information Technologies: Theoretical and Applied Problems, ITTAP 2021 Ternopil. 16 November 2021 to 18 November 2021. CEUR Workshop Proceedings. Том 3039, С. 335-352. 

https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-85121221918&origin=resultslist&sort=plf-f&src=s&nlo=&nlr=&nls=&sid=a84d4364e9e8a8c805127dd9219dd36e&sot=aff&sdt=a&sl=67&s=AF-ID%28%22Ternopil+Ivan+Puluj+National+Technical+University%22+60013556%29&relpos=67&citeCnt=0&searchTerm=

  1. Луців І. В., Нагорняк Г. С. Синтез верстаного та інструментального спорядження для лезової обробки. Збірник тез доповідей Міжнародної науково-технічної конференції, присвяченої пам’яті професора Гевка Богдана Матвійовича “Проблеми теорії проектування та виготовлення транспортно-технологічних машин“ (23-24 вересня 2021 року). М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя [та ін]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2021. С. 32-35.

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35916

  1. Кіш Г. В., Нагорняк Г. С. Можливості становлення та зростання підприємств вітчизняного готельно-ресторанного бізнесу в умовах складних соціально-економічних перетворень // Збірник тез доповідей Ⅹ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів “Актуальні задачі сучасних технологій” (24-25 листопада 2021 року). Т.: ФОП Паляниця В. А., 2021. Том Ⅱ. С. 87–88. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій). 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36604

  1. Кіш Г., Нагорняк Г. Сутність і специфічні особливості управління закладами готельного господарства у структурі гостинності України // Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-практичної конференції “Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах” (05 листопада 2021 року). Т.: ФОП Паляниця В.А., 2021. С. 19–22. (Розвиток соціально-економічних систем мікро-, мезо- і макрорівня: конфлікт традиційних моделей та економічних реалій XXI століття). 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36370

  1. Нагорняк Г. С., Малий О. І. Значення системи прийняття управлінських рішень в ефективному зростанні вітчизняного готельно-ресторанного бізнесу // Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-практичної конференції “Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах” (05 листопада 2021 року). Т.: ФОП Паляниця В.А., 2021. С. 33–36. (Розвиток соціально-економічних систем мікро-, мезо- і макрорівня: конфлікт традиційних моделей та економічних реалій XXI століття). 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36297

  1. Нагорняк Г. С., Малий О. І. Перспективні напрямки функціонування підприємств здорового харчування в Україні. Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності у готельно-рестораному бізнесі”: матеріали IІ Всеукраїнської науково-практичної конференції. МОН України, Тернопіль: ДВНЗ “Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі” (19 травня 2021 р.). Тернопіль, 2021. С. 36-38. 

https://content.e-schools.info/tkhtt/library/Збірник_тез_доповідей_ІІ_Всеукраїнської_науково-практичної_коференції.pdf

  1. Нагорняк Г.С., Мельник Л.М. Організація лікувального харчування як основа лікувально-оздоровчого туризму в Україні. “Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах”: матеріали Ⅵ Міжнародної науково-практичної конференції (31 березня – 01 квітня 2021 р.) Т.: ФОП Паляниця В.А., 2021. С. 28–32.

http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/34893

  1. Кузь Т., Малюта Л., Островська Г., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. 

https://galicianvisnyk.tntu.edu.ua/?art=1001

  1. Нагорняк Г., Малюта Л., Кузь Т. Основні засади регулювання діяльності з надання туристичних послуг у міжнародному розрізі. “Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі”: матеріали ⅩⅠ регіональної науково-практичної інтернет-конференції молодих вчених та студентів (16 листопада 2020 р.). Т.: ТНТУ, 2020. С. 164–165. 

http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33156

  1. Нагорняк Г. С. Синтез технологічного оснащення для абразивної обробки деталей різних конфігурацій / Луців  І. В., Лещук Р. Я., Кобельник  В. Р., Нагорняк Г. С. // Матеріали міжнародної наукової конференції “Іван Пулюй: життя в ім’я науки та України” (до 175-ліття від дня народження), (28-30 вересня 2020 року). Т.: ФОП Паляниця В. А., 2020. С. 87–88. (Важливі аспекти практичного застосування здобутків сучасної науки і новітніх технологій).
  2. Нагорняк Г.С., Паляниця В.А., Галицька І.Б. Значення устаткування та проєктування закладів ресторанного господарства як головних детермінант їх ефективної організації. “Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності в контексті сучасних тенденцій готельно-ресторанного бізнесу”: матеріали I Всеукраїнської науково-практичної конференції (13 травня 2020 р.). Тернопіль:ДВНЗ “Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі”. 2020. С. 21-22. 

https://content.e-schools.info/tkhtt/library/Матеріали_i_ всеукраїнської_науково-практичної_коференції.pdf

  1. Нагорняк Г.С., Паляниця В.А., Кузь Т.І. Визначення ролі закладів ресторанного господарства у соціально-економічному зростанні країни “Соціальні та економічні вектори інноваційного розвитку бізнес-структур”: матеріали Ⅸ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України Чумаченка Миколи Григоровича (23 квітня 2020 р.). Т.: ТНТУ, 2020. С. 60–61.

http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/31643

  1. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184. 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32489

  1. Нагорняк Г. С. Методи менеджменту в управлінні готельним підприємством / Нагорняк Г. С., Кузь Т. І., Гагалюк О. І. // Збірник тез доповідей Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференціїї молодих учених та студентів “Актуальні задачі сучасних технологій”, 27-28 листопада 2019 року. Т: ТНТУ, 2019. Том 3. С. 131. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/31088

  1. Нагорняк Г. С., Алонге Олувагбемілекс Озавеше, Раза Мухаммад Алі. Ефективна інноваційна політика підприємства як можливість забезпечення його сталого економічного розвитку у сучасних умовах “Теоретичні та практичні аспекти стійкого розвитку економіки України”: збірник наукових праць за матеріалами Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції, (14–15 листопада 2019 р.). Чортків: ТНЕУ, 2019. 324-325 с. 
  2. Нагорняк Г. С., Федишин І. Б., Кузь Т. І. Вплив сучасних інноваційних технологій на розвиток вітчизняних підприємств готельно-ресторанної сфери. Наукова практична конференція “Розвиток ресторанного бізнесу”. МОН України, Тернопіль: ДВНЗ “Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі” (14 травня 2019 р.). Тернопіль, 2019. С. 14-18.

https://content.e-schools.info/tkhtt/library/Збірник_тез_наукової_практичної_конференції.pdf

  1. Атаманов І. М., Малюта Л. Я., Нагорняк Г. С. Інтелектуальний капітал як умова становлення конкурентних переваг вітчизняних підприємств // Матеріали ІІI Міжнародної науково-практичної конференції “Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах” (Тернопіль, 5 квітня 2019 р.). Т.: ТНТУ, 2019. С.154-158.

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29678?locale=no

  1. Нагорняк Г. С., Тернавський І. В., Алонге Олувагбемілеке Озавеше. Інноваційне підприємництво як важливий фактор економічного зростання України // Матеріали Ⅷ Всеукраїнської науково-практичної конференції “Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т.: ПП Паляниця В.А., 2019. С. 78–79.
  2. Федишин І. Б., Нагорняк Г. С., Кузь Т. І. Роль інноваційних технологій у забезпеченні зростання підприємств готельно-ресторанного бізнесу в Україні / Інноваційні технології розвитку гостинності в контексті готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій: Матеріали ІІ регіональної студентської науково-практичної конференції. Тернопіль, ДВНЗ “Тернопільський коледж харчових технологій” (16 травня 2019 року), 2019. С. 42-47. 

https://content.e-schools.info/tkhtt/library/ Матеріали_II_регіональної_студентської_науково-практичної_коференції.pdf

  1. Кузь Т., Малюта Л., Нагорняк Г. Можливості застосування інноваційних підходів в організації ресторанного бізнесу. Матеріали XXI наукової конференції Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя (16-17 травня 2019 року). Тернопіль, 2019. С. 160-161. 

https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/28078 

ПОСІБНИКИ І ПІДРУЧНИКИ

Nahorniak H. S., Sherstiuk R. P. Intellectual capital as a basis for competitiveness and stable functioning of enterprises of domestic vachinebuilding enterprises: organozational and economic mechanism of its creation and application. Monograph “Business risk in Changing Dynamics of Global Village 2 (BRCDGV 2019)”. Publishing House of University of Applied Sciences in Nysa. 2019. P. 286-298. 

https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/32281/2/BRCDGV_2019_Nahorniak_H-Intellectual_capital_286-298.pdf

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ 

17.07.2023 – по даний час – міжнародне стажування в Університеті у Бєльсько-Бялій (Польща) на кафедрі управління факультету менеджменту та транспорту за темою підвищення кваліфікації: “Інноваційні підходи у науковій та освітній діяльності” (480 год. (16 кредитів ЄКТС)).

01.07. 08.07.2019 – міжнародне стажування в університеті WSB (Познань, Республіка Польща) за темами чотирьох ключових модулів щодо організації навчально-виховного процесу та програми підготовки студентів в університетах WSB, інноваційних технологій, науково-методичного та інформаційного забезпечення навчального процесу з економіки, науки як основи навчального процесу, управління інтелектуальним капіталом на підприємствах, у т. ч. туризму та відпочинку (108 год., сертифікат від 08.07.2019 р.):

 

НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ

  1. Сертифікат учасника у V Всеукраїнському готельному форумі (м. Київ, Mercure Congress Centre) (15-16 жовтня 2020 року).
  2. Сертифікат учасника у семінарі-практикумі для готельєрів “Академія гостинності – виходимо на новий рівень – 2020” (м. Львів, готель “Ramada”) (25 лютого 2020 року).
  3. Сертифікат експерта Всеукраїнської студентської олімпіади “Мнеджмент інноваційної діяльності” зі спеціальності 073 “Менеджмент”. Одеський національний економічний університет (15-17 травня 2019 року).
  4. Сertificate II International conference “Business risk in Changing Dynamics of Global Village 2 (BRCDGV 2019)”. Publishing House of University of Applied Sciences in Nysa, 2019. 

НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ:

  1. “Організація готельно-ресторанного господарства” (Дистанційний курс ІD 4511).
  2. “Проєктування об’єктів готельно-ресторанного господарства” (Дистанційний курс ІD 4513), 
  3. “Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства” (Дистанційний курс ІD 4501).